Fogyókúra sikerének rejtett titkai

“Ha nem vagy rá hajlandó, hogy változtass az életeden, nem lehet rajtad segíteni!”
                                                                                                        Hippokrates

Általában az elhízás –obesitas- hátterében az áll, hogy keveset mozgunk, ugyanakkor nagyon kalóriadús, ám kevés tápértékű ételeken élünk.
Kevés a „jó” folyadékfogyasztás, nem megfelelő az ételek társítása, ami az emésztés lelassulását eredményezi. Az elfogyasztott étel rothadásnak indul az emésztőrendszerben  és salakanyagok létrejöttét eredményezi.
Így egyidejűleg következik be a létfontosságú anyagokból hiányállapot és a méreganyagokból többletállapot.

A túlsúly lelki okai lehetnek: gyermekkorban az evés összekapcsolódott az odafigyeléssel, törődéssel, jutalommal, biztonsággal és a szeretettel. Ha  ezeket  az érzéseket nem kapják meg felnőtt korban, evéssel helyettesítik. Egy másik ok lehet, hogy érzelmektől mentes, rideg környezettől elszigeteljük  magunkat  és zsírból várat építünk magunk és lelkünk köré. Vannak, akik a túlsúllyal igyekeznek nyomatékot adni önmaguk fontosságának, tekintélyének, hatalmának. A létbizonytalanság is kiválthatja, mivel “az a biztos, amit ma megeszel”.
Megoldás: ismerjük fel és fogadjuk el, hogy a túlsúly jelen belsőnk tükre! Ne evéssel jutalmazzuk magunkat. A sport amellett, hogy kalóriát éget még boldogsághormont  is termel. Lelki, szellemi szinten induljunk el a spiritualitás ösvényén, hogy megértsük önvalónkat, érzéseinket, vágyainkat!

A fogyókúra tartós sikerének titka, hogy ne a fogyókúrás receptben keressük a csodát, hanem a korábbi életvitelünket, szokásainkat megvizsgálva, szükség szerint változtassunk:

  • Első lépésként tisztázandó, hogy esetleg a hormonrendszer zavara, pajzsmirigy alulműködés, diabetes  vagy egyéb betegség áll-e a háttérben.
  • Egészséges fogyás, alakformálás sport nélkül nem létezik! Ezt tudomásul kell venni! A sétától az intenzív mozgásig az állapotnak megfelelően.
  • Tanácsos méregtelenítő-lúgosító, tisztító kúrával indítani!- szakember irányításával.
  • Mennyiségi, fokozott energia bevitelű táplálkozás helyett minőségire váltani! Tanácsos természetes alapú táplálék kiegészítőkkel segíteni a szervezetet a redukciós diéták alatt, mert ellenkező esetben hiányállapotok, rossz közérzet, szívritmus zavarok léphetnek fel.
  • Stressz hatás levezetése ne nassolással, rágcsálással, édességekkel történjen – helyette pl. sporttal, jógával, masszázzsal vagy egyéb hobby tevékenységgel.
  • „Minden a fejben dől el” – szokták mondani, de ez fokozottan igaz a hatékony, tartós hatású fogyókúrára is!
  • A kúra sikerébe vetett hit, erős elhatározás, lelki ráhangolódás és egyensúly, valamint önmagunk elfogadása mind elengedhetetlen, hogy ne legyenek falási rohamaink, és ne a yo-yo jelenséggel záruljon a kúra.

 

Fogyás segítése: fülakupunktúrával, ami természetes módszer, minden káros mellékhatástól mentes, igen jó eredménnyel alkalmazható stressz levezetésére, étvágycsökkentésre, anyagcsere serkentésre, hormonszabályozásra, emésztőrendszeri problémákra, függőségek, kényszeres evés esetén, általános energetizáló és harmonizáló hatással bír, kiegyensúlyozottabbá, nyugodtabbá válunk alkalmazása során.
Az akupunktúrás kezelések alatt napi 5-szöri  étkezést  minimálisan  tartani kell, étkezések között nem telhet el 3 óránál több! Ha csak 1-szer vagy 2-szer étkezünk, az rögtön raktározódik! A gyakori evés folyamatosan serkenti az anyagcserét.( Fehérjedús, szénhidrát- és zsírszegény, vitaminokban, ásványi anyagokban gazdag étrend). Az akupunktúrás kezelés a lebontás folyamatát megsokszorozza!
Érdemes a fentiek  mellett  zsírégető-zsírbontó, emésztést segítő enzimek, a hasznos bélflórát támogató készítmények segítségét is igénybe lehet venni – hozzáértő szakember irányításával!

Dr. Heizer Antalné
természetgyógyász
06-30/4807591