Mi is az a Candida?

A Candida albicans nevű sarjadzógomba hozzátartozik az ember szervezetében lévő természetes és egészséges baktériumflórához. Legnagyobb számban  a bélflórában található, és az emésztés segítésében van szerepe. A gomba túlszaporodása azonban komoly egészségügyi következményekkel jár; sokan küzdenek Candida okozta megbetegedésekkel. Normális szintre való visszaszorításának egyik módja a diéta. Ha a gombák nem kapják meg a szükséges tápanyagokat, számuk csökkenni fog.
A Candida elszaporodását általában mi magunk idézzük elő. A normális bélflóra egyensúlya leggyakrabban az alábbi okok miatt borul fel: túlzott édesség- és állatifehérje-fogyasztás; természetellenes táplálékok (állományjavítók, színezők, egyéb adalékanyagok), ezzel szemben kevés zöldség, gyümölcs és gabonaféle fogyasztása, valamint stresszes, túlhajszolt életmód. A normális bélflóra egyik legnagyobb ellensége az antibiotikum, ami nem csak a káros baktériumokat, de a hasznosakat is elpusztítja.

A CANDIDA KIMUTATÁSA

A Candida albicans élesztőgomba kimutatása természetgyógyászatilag biorezonanciás állapotfelmérő Candidateszttel, valamint nyelvkaparékból,  vérsavóból, garat-torok váladékból, hüvely-kenetből történhet.  Székletminták esetén kétséges a 100%-os diagnózis. Mivel ezek a gombák bélflóránk kis részét képezik, lehet, hogy tünetek okozása nélkül is kimutathatóak, de legtöbb esetben nem.

BETARTANDÓ SZABÁLYOK

A Candida albicans elsősorban szénhidrátokkal táplálkozik. Először tehát az édességeket kell száműznünk az étrendünkből, beleértve a mézet is, sőt, az első 2-3 hétben a gyümölcsöket is. Még a savanyú gyümölcsök is tartalmaznak gyümölcscukrot, és az édesítőszerekben is van fruktóz.
Szigorúan elkerülni minden olyan élelmiszert, amely a gombák eledelét képezi: finomított cukor, cukorkák, csokoládé, cukrozott üdítőitalok, szörpök, élesztővel készült élelmiszerek, erjedt, illetve erjedéssel készült termékek, ecet, ill. ecetes élelmiszerek, penészgombás termékek és minden olyan élelmiszer, amely megterheli a szervezetet és az immunrendszert.

Ugyanígy nem ajánlatos élesztő alapú ételek, italok fogyasztása sem; ilyenek a sajtok különösen a penészes sajtok kerülendők, a sör, a bor. Szintén kerülendők az elszigetelt keményítőt tartalmazó ételek, pl. fehérkenyér, fehér rizs, tészták. Vigyázzunk az adalékanyagokkal, színezőkkel, állományjavítókkal is. Ennek betartása nem is olyan nehéz, mint gondolnánk: vásároljunk piacon, főzzünk friss zöldségekből, húsból, gyümölcsökből!
Elősegíthetjük a  tisztítást, ha egészséges, könnyen emészthető ételekkel táplálkozik. Sok zöldség, gyümölcs, kerülje a fehér kenyeret, tésztákat, helyette teljes kiőrlésűt fogyasszon!
Használjunk fűszernövényeket, melyek közül erős gombaölő hatással bír például a rozmaring, a sáfrány, a kurkuma, a koriander, a római kömény és a fokhagyma.

Amire nagyon figyeljen oda a kúra alatt, az  a  napi 2  liter szénsavmentes ásványvíz, lúgos víz elfogyasztása, valamint a reggeli előtt közvetlenül egy nagy pohár langyos, citromos víz.
Ez nagyon hatásos tisztító, méregtelenítő kúra,  de emellett  még ugye szükséges  a candida diétát is követni.
Kerülje  vagy legalábbis minimalizálja a húsfogyasztását; a vörös húsok, feldolgozott húsipari termékek, belsőségek, a finomított ételtermékek, a konzervek, cukor, túlzott só fogyasztás, telített zsírok, a kávé és az alkohol fogyasztása, csakúgy, mint a nikotin, kerülendők!

A Szegfűszegpor, a Grapefruit magkivonat, a Teafaolaj, az Ezüstkolloid, a különböző antiparazitaírtók, gombaellenes gyógytea, béltisztítók, probiotikumok  szintén nagy erőkkel, és hatásosan lépnek fel a Candida gomba ellen.
Szükség van még az immunrendszer megerősítésére is a különböző vitaminok- és ásványi anyagok, antioxidánsok segítségével.

Természetesen   egyedül  ne próbálkozzunk kigyógyítani magunkat a  Candida gombából, mert  kárt tehetünk magunkban és rezisztenssé, azaz ellenállóbbá is tehetjük őket!!!
Mindenképpen vegyük igénybe a szakember segítségét: orvos, természetgyógyász, aki felállítja a személyre szóló terápiás kezelést.

További  természetes  gyógymódok a Candida gomba  írtására  a  Biorezonancia, a specifikus Tüneti  Biofrekvenciaterápia Candida és egyéb gombaféléket  írtó frekvenciái és a Pulzáló mágnesterápia Antiparazita  mágnes frekvenciája.