A szervezet lúgosításának egyszerű módjai

 

1. Válasszunk bio-termesztésű, növényvédőszerektől és rovarirtóktól mentes, nyers ételeket!

2. Fogyasszunk rendszeresen zöldséget és gyümölcsöt, a gyümölcsök közül főleg narancsot, mandarint, citromot, áfonyát, dinnyét!

3. 80%-ban lúgosító és csak 20%-ban savasító ételeket együnk!

4. Minden reggel kezdjük a napot egy nagy pohár, langyos  citromos vízzel!

5. Erősen lúgosító ital: nagy pohár víz + citrom vagy lime lé + fél teáskanál szódabikarbóna!

6. Fogyasszunk magas káliumtartalmú gyümölcsöket: citrom, banán, és mézet!

7. Délután igyunk meg egy nagy pohár vizet citromlével és egy kevés mézzel!

8. Minél több tiszta vizet igyunk napközben!

9. Kerüljük a szénsavas, cukros üdítőitalokat!

10. A főétkezések között olajos magvakat együnk, lehetőleg diót, mandulát, kesudiót!

11. Kerüljünk el minden cukros és fehér lisztet tartalmazó ételt, valamint a transz zsírokban gazdag táplálékokat (rántott hús, sült krumpli, stb.)!

12. Fogyasszunk olyan speciális zöld italokat, melyek többféle zöld növényt tartalmaznak!