1. Válasszunk bio-termesztésű, növényvédőszerektől és rovarirtóktól mentes, nyers ételeket!
2. Fogyasszunk rendszeresen zöldséget és gyümölcsöt, a gyümölcsök közül főleg narancsot, mandarint, citromot, áfonyát, dinnyét!
3. 80%-ban lúgosító és csak 20%-ban savasító ételeket együnk!
4. Minden reggel kezdjük a napot egy nagy pohár, langyos citromos vízzel!
5. Erősen lúgosító ital: nagy pohár víz + citrom vagy lime lé + fél teáskanál szódabikarbóna!
6. Fogyasszunk magas káliumtartalmú gyümölcsöket: citrom, banán, és mézet!
7. Délután igyunk meg egy nagy pohár vizet citromlével és egy kevés mézzel!
8. Minél több tiszta vizet igyunk napközben!
9. Kerüljük a szénsavas, cukros üdítőitalokat!
10. A főétkezések között olajos magvakat együnk, lehetőleg diót, mandulát, kesudiót!
11. Kerüljünk el minden cukros és fehér lisztet tartalmazó ételt, valamint a transz zsírokban gazdag táplálékokat (rántott hús, sült krumpli, stb.)!
12. Fogyasszunk olyan speciális zöld italokat, melyek többféle zöld növényt tartalmaznak!