Fogyás a természetgyógyász-fülakupunktőr szemszögéből

Nézzük meg, hogy egészségünk és testsúlyunk szempontjából mik a legfőbb rizikófaktorok:

A dohányzás, rendszeres alkoholfogyasztás, stressz, rendszeres mozgás hiánya, túlzott mennyiségű cukor bevitel, túlzott mennyiségű só bevitel, zsíros, gyorséttermi ételek (magas zsír és szénhidrát tartalom), túlzott koffein bevitel (kávé, energia italok), túlzott hús és szénhidrát (fehér kenyér, tészta) bevitel.

Ha Ön egészségtelenül él, teste nem képes megtartani az ideális súlyát. A fogyásnak csak akkor van értelme, ha az esztétikai változás mellett egészséget is kölcsönöz.
A legtöbb esetben az elhízás a test természetes védekezése az általunk folytatott életmód ellen.

Ma minden korszerű fogyókúrának és diétás programnak hármas célt kell teljesítenie:
1. Megszabadítani a szervezetet a feleslegesen lerakódott zsírszövettől, de úgy, hogy közben az értékes fehérjéket tartalmazó szövetek (izomszövet, belső szervek) ne épüljenek le, ne károsodjanak.
2. Az étrend változásának olyannak kell lennie, ami révén csökken a szív és érrendszeri betegségek és a daganatos betegségek valószínűsége.(Pl.
Tiltott a fehér cukor, a fehér, finomított liszt tartalmú, telített zsírokban gazdag ételek fogyasztása.)
3. A hatásnak nem átmenetinek, hanem tartósnak kell lennie.


A fogyasztás többféle természetes módszerrel  is  lehetséges : fokozni kell a mozgást, pl. rendszeresen úszni ,kocogni ,sportolni, ezzel növelni lehet  az elraktározott zsír elégetését, mérsékelni kell  a tápanyagfelvételt , amihez segítséget nyújt az étvágy csökkentése!  Ez utóbbi lehetőségét teremti meg a  FÜLAKUPUNKTÚRA, a  fülbe  helyezett stabil, tartós kis  tűk alkalmazása  az úgynevezett fogyasztó-pontokba.   Ezeken  a pontokon keresztül befolyásolni lehet  az anyagcsere folyamatok sebességét, a tápanyagok elégetését a szervezetben.  Ilyen pont például a pajzsmirigy, a vese, a máj , a tüdő, az idegrendszer  bizonyos pontjai.  Van a fülön egy külön pont az étvágy csökkentésére is.  Ha  tartós  tűt ragasztunk  a  fülbe, az akár egy hétig is benne maradhat, nem kell naponta  cserélni.
A  felsorolt  pontok  ingerlésével történik a szenvedélybetegségekről való leszoktatás is, hiszen a túlevés  egyfajta szenvedély és pótcselekvés is.
A  fogyási  folyamat természetesen hosszadalmas  és  célszerű összekötni valamilyen böjtkúrával ,amiből az Interneten nagyszámú receptet lehet találni .
Ilyenkor a szervezet tisztítókúráját is el szokták végezni, vagyis „nagytakarítást„ folytatnak a szervezetben,  ami a következő szervekre terjed ki: vastagbél, máj, vese, bőr, nyirokrendszer, zsírszövet .  A  tartós fogyókúrát minden esetben szakember irányításával kell végezni!


Gyakran  alkalmazott  beavatkozás
a  fogyasztó masszázs.  Ennek  az  a lényege, hogy a bőr alatti zsírszövetet és a hasüregben felhalmozódott zsírt intenzív mechanikai masszírozásnak teszik ki a nyirokcsomókkal együtt, ezzel késztetik a szervezetet a zsírszövet lebontására .

A természetgyógyászat eszköztárában is megtalálhatók a  különféle fogyasztó teakeverékek.  Ezek hatásmechanizmusa abban nyilvánul meg, hogy csökkentik a tápanyagok felszívódását,  értékesülését, fokozzák az anyagcserét és segítik a méreganyagok kiválasztását.  Néhány  gyógytea  ezek közül: a  matétea, zöldtea grapefruittal és ananásszal, borsmenta, citromfű, csalán, bodzavirág ,kökényvirág, feketeáfonya, homoktövistea, kakukkfű,  papaya, a zsálya és a zsurló.

Ha azt szeretnénk, hogy  a  hatás  tartós legyen, akkor innunk kell!  Pl. jó minőségű, zöld növényekből összeállított italokat, gyógyteákat,  lúgos vizet, szénsavmentes ásványvizet naponta 2-4l-t is testsúlyunktól függően.

A fogyást elősegíthetjük még  természetes alapú gyógytermékekkel, amik szintén fokozzák az anyagcserét,  csökkentik a zsírlerakódást a szervezetben, segítik a zsírt elégetni, méregtelenítenek és erősíthetik az immunrendszert is.

Tudomásul kell vennünk és elfogadnunk, hogy a hozzáállásunk úgy gondolati, mint érzelmi szempontból a sikeresség 85%-át  biztosítja, illetve befolyásolja! Ne erőltetten fogyókúrázni, hanem harmonizálni akarjuk a testünket, lelkünket, szellemünket! Ez egy olyan energia-értékű utasítás a sejtjeink számára is, melyhez azonnal igazodik a sejtintelligencia!

Dr. Heizer Antalné
természetgyógyász