Allergia kezelése fülakupunktúrával

A hagyományos kínai orvoslás elmélete szerint: az allergiás tünetekért a szervezetünk energetikai zavara tehető felelőssé.
A nyugati orvoslás szerint: az allergia alapja egy alkati immunológiai eltérés, mely kóros válaszreakciót eredményez.
Mindkét medicina szerint vannak külső kóroki tényezők (allergének), pl. a pollen (virágpor), a por, az ételeink egyes adalékanyagai, színezékei, egyes növények vagy állati  élelmiszerek mint idegen, a saját egészségünket veszélyeztető anyagokként jelenhetnek meg. A keleti gyógyászat a belső kóroki tényezőkre is nagy hangsúlyt fektet, pl: stressz, harag, düh, félelem, szorongás.

Az allergiás személynek romlik az életminősége, pl. sok esetben az alvása nem pihentető, ingerlékeny, csökken a pszichés és fizikai teherbíró képessége. Tünetei lehetnek: tüsszögés, orr-, szemviszketés, kaparó, viszkető érzés a torokban, orrdugulás, híg orrváladékozás, köhögés, fulladás, sípoló légzés, viszkető kiütések a bőrön, bőrtünetek, bélrendszeri panaszok.

Kezelésünk lényege: a keleti gyógyászat szerint az energetikai egyensúlyt állítjuk helyre, míg a nyugati orvoslás szerint az immunrendszer kóros válaszreakcióit szüntetjük meg: fülakupunktúrával ( tű,  tartós tű, stb.), táplálkozási, életmód-tanácsadással, természetes alapú étrendkiegészítők fogyasztására teszünk javaslatot!

 

ALLERGIA MEGELŐZÉSE AKUPUNKTÚRÁVAL

 

Akupunktúrával egyedülálló lehetőséget tudunk adni szervezetünknek a későbbi allergiás (szénanáthás) tünetek megjelenési valószínűségének drasztikus csökkentésére vagy akár a teljes tünetmentesség elérésére, mellékhatások nélkül!

A preventív (megelőző) kezelés az allergia várható megjelenése előtt 2-3 hónappal 3 x 3 alkalommal javasolt 3 hetes szünetek közbe iktatásával. (Első héten 3 kezelés, majd 3 hét szünet, az ötödik héten újabb 3 kezelés megint 3 hét szünet és legvégül az utolsó 3 kezelés a 9. héten.)

 

FENNÁLLÓ ALLERGIA KEZELÉSE AKUPUNKTÚRÁVAL

 

Allergiás szénanátha (orrfolyás, köhögés, viszketés a szemben, garatban, orrban, tüsszögés stb.) esetén lehetőség van a fennálló tünetek jelentős csökkentésére ill. egyes esetekben akár a tünetek teljes megszüntetésére!

Fennálló allergia esetén, a tünetek erősségétől függően a kezelések nagyobb szünet közbeiktatása nélkül, két-három naponta történnek a probléma megfelelő mértékű megoldásáig!

Az allergia kezelési ideje hagyományos akupunktúrás  módszerrel  kb. 45 perc, tartós tűvel 30 perc.

AZ ALLERGIÁRÓL ÁLTALÁBAN


Allergiánakamelyet sokan a szénanátha szinonimájaként használnak – egy túlérzékenységi állapotot nevezünk, valamilyen a szervezet számára idegennek felismert anyaggal szemben. A problémát a túlméretezett válaszreakció jelenti, ami jelentősen megterheli az egész szervezetet. Az allergiás reakcióknak több formája ismeretes az egyik ezek közül a közszájon forgó allergia, ami egy olyan reakció típus, ahol az idegen anyagra nem csak a közvetlen érintkezés helyén, hanem attól távolabb is jelentkezik válaszreakció. Attól függően, hogy mi az allergiás reakció célszerve, a reakció megnyilvánulhat nyálkahártya tünetek (szénanátha, astma) vagy bőrtünetek (endogén ekzema) formájában. A tünetek megjelenése lehet lokális, de kombinálódhatnak is. A kiváltó allargének a körülöttünk időszakosan vagy folyamatosan jelenlévő anyagok pl. házipor, pollenek, állati szőrök, bizonyos tápanyagok, fémek, vegyszerek, stb.
A lakosság lassan felét érintő szénanátha a legismertebb az allergiás betegségek közül. A tünetek, mint a rohamokban jelentkező orrfolyás, orrdugulás, szemviszketés, kaparó, égő, viszkető érzés a torokban stb. eléggé ismertek. A nyugati orvoslás csak a tüneti terápiát ismeri, ami az ismert allergia ellenes gyógyszerekből, orrspraykből, szem- és orrcseppekből áll.