Fogyókúra fülakupunktúrával

AKUPUNKTÚRA – FOGYÓKÚRA

 

fülakupunktúra

Fogyókúrás programunkban első helyen az akupunktúrát ajánljuk, amely több ezer éves tapasztalat alapján biztonságos és megfelelően megalapozott módszer a túlsúlycsökkentésre.
A terápia sikerének alapja a teljes emberről szóló holisztikus diagnózison túl, a pácienssel való őszinte együttműködés, amely a kölcsönös bizalmon és a terápia pontos betartásán alapszik.

Rendelőnkben nagy hangsúlyt szánunk a kezelések zavartalan és a napi rutinból való teljes kikapcsolódást biztosító környezetnek. Klienseink már az első kezelések után beszámolnak lelki-hangulati életük pozitív változásáról, amit a közvetlen környezetükben élők is minden esetben megerősítenek. Számtalan életmód faktoruk változik kedvezően a kúra során, amit az egyre csökkenő ruhaméretek még jobban fokoznak.
Akupunktúrával hatékonyan lehet fogyókúrázni, mivel a szervezet egyensúlyi állapotának visszaállításával szabadít meg a felesleges kilóktól.

Miben tud segíteni a fülakupunktúra?

- lényegesen csökkenti az éhségérzetet, megszabadít  a szenvedélyes evéstől, (pl. nassolás,   esti farkasétvágy, édesség utáni vágyakozás)
- csökkenti az ételmennyiség iránti igényt,  kevesebbel is jól fogunk lakni
- nyugtató hatása csökkenti a diéta miatt fellépő  feszültséget (nem fogjuk este “kaparni a falat”, ha nem  ehetünk egy kis édességet)
-méregtelenítő hatása kitisztítja a szervezetünket a felhalmozódó káros anyagoktól, ezen túlmenően, pedig kiüríti a felhalmozódott folyadékot a kötőszövetekből
- gyorsul az anyagcsere is

Segítségével elkerülhetők a fogyókúrák kellemetlen mellékhatásai mint pl.

  • Az állandó éhségérzet
  • Az evés utáni sóvárgás
  • A feszült, ideges lelkiállapot

A kezelések segítségével az egyénileg felállított diéta könnyedén, a lemondás érzése nélkül betartható.

Hogyan történik a kezelés?

A fülakupunktúrás kezelés során  a fül meghatározott pontjait stimuláljuk.

fülakupunktúra1

Egy kezelés kb. 30-50  percig tart.

Ha hagyományos fülakupunktúrás tűvel történik, akkor a tű behelyezése után 45-50 percig benne maradnak a tűk a fülben, majd a stimulálás után kivesszük a fülből a tűket és tű nélkül távozik a kliens a rendelőből!

 

fulmagvak
Ha  egyszer használatos, kis tartós tűket,(kb.1.5 mm hosszú)  vagy   mágnes golyókat vagy Vaccaria magot helyezünk  a  fül megfelelő pontjaiba, ami bőrszínű tapasszal van leragasztva, a kezelés kb. 30-40 percig tart.  Gyakorlatilag észre sem lehet venni, viszont a következő kezelés időpontjáig ingerlik a megfelelő akupunktúrás pontokat.

A kezelés az alábbiakat foglalja magába:

  • Testtömeg index meghatározása

  • Testzsír-százalék mérése

  • Méregtelenítés fülakupunktúrával ( energetikai egyensúly helyreállítása)

  • Pszichológiai támogatás, stresszoldás

  • Bázikus étrendjavaslat, életvezetési tanácsadás

Sokan szeretnének rövid időn belül megszabadulni fölösleges kilóiktól. Legtöbben egymás után próbálják ki az újabb és újabb csodaszereket, amelyek a biztos és gyors fogyás ígéretével kecsegtetnek. Ilyen csodák azonban nincsenek! Egészségünk megóvása és hosszútávra való biztosítása érdekében csak természetes a testre és a lélekre egyaránt ható módszerrel érdemes kísérletezni!
A fogyókúra biztonságos kimeneteléhez csak stabil alapokon nyugvó, holisztikus szemléletű módszerek tudnak hozzásegíteni. Lefogyni a páciensnek kell és ehhez a testre, a gondolkodásmódra és a lélekre egyaránt ható segítségre van szüksége!

Fontos, hogy ne rövidtávra tervezzünk, hanem próbáljuk meg életmódunkat és szemléletünket is megváltoztatni!

köves